Jezus zei: ‘Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij mij te komen, want het koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij.’ (Mattheüs 19:14)
2013 07 03 Harbour Church Kids 01Toen ik opgroeide, ging ik elke zondag naar de kerk en volgde de bijbelklassen. Vergeleken met de kinderen van vandaag begreep ik zelf maar weinig wat van de dingen uit de bijbel en de bijbelse geschiedenis. Een opdracht van de kerk is om van de zondag de meest inspirerende dag van de week te maken.
Bij ons in de Havenkerk houden we bijbelklassen voor de kinderen. Hier in onze kerk willen we graag dat de kinderen meer PLEZIER hebben, dan dat zij dat elders hebben. Dat doen we door een bijbelverhaal eenvoudig uit te leggen. Nadat er, door Carl Venter of Elise Meijer, een bijbelverhaal verteld is, gaan de kinderen actief aan de slag met bijbelse puzzels en tekeningen. Soms doen we ook een quiz, om zo te testen of het verhaal goed is overgekomen (en dat is altijd 100%) 🙂
2013 07 03 Harbour Church Kids 02
Op deze manier hebben zij veel plezier in het luisteren naar de bijbelverhalen en het leren begrijpen wie de Here God is. Dit kunnen we aan hun gezichten aflezen, in het bijzonder wanneer zij vragen of ze een bijbels kinderlied mogen zingen! Wanneer we hen vragen waarom, dan zeggen zij: “Het is bijzonder om een deel te zijn van Gods grote plan in het leven.”
Het is geweldig om te zien dat deze kinderen kennis hebben van het Koninkrijk van God op zo’n jonge leeftijd. Helemaal wanneer zij hun vriendjes dat onze God een geweldige God is! 🙂 Hij houdt ons in zijn hand.
Nociepho Mseleku